ABC van de school
Ben je op zoek naar de schoolgids? Die kun je hier downloaden.
Een handige samenvatting van onderwerpen is hier op alfabetische volgorde samengebracht.
A
- Aanmelden en inschrijven
Wat leuk, dat u uw kind wil aanmelden voor onze school.
Hiervoor hebben we voor u 2 keuzes:
- Bent u als gezin al bekend bij onze school? Uw kind heeft al een oudere broer of zus op school? Dan kan u een ingevuld aanmeldformulier invullen en inleveren bij ons op school. ons aanmeldformulier
- Bent u als gezin nog niet bekend bij ons op school? Dan willen wij u vriendelijk vragen om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek op onze school. Dit kan door een mailtje te sturen naar basisschooldebron@smdb-lunteren.nl of door te bellen naar 0318 482526
Bij allebei de keuzes nemen we contact op met u. De inschrijving op onze school is akkoord, als u een positieve bevestiging van ons heeft ontvangen.
B
- Buitenschoolse opvang
Op onze school kan uw kind naar onze BSO.
Op deze website kunt u bij het kopje kinderopvang meer informatie vinden.
F
- Fietsbeleid
Alle leerlingen mogen op de fiets naar school komen.
De leerlingen van groep 1 en 2 hebben hun eigen plekje op het kleuterplein.
Leerlingen van groep 3 t/m 8 zetten hun fiets in onze fietsenkelder.
Er staat voor schooltijd en na schooltijd altijd een juf of een meester bij de keldertrap, die uw kind kan helpen met het naar beneden of naar boven brengen van de fiets.De leerlingen van groep 5 tot en met 8 gaan op de fiets naar de gymzaal. Alle kinderen hebben een fiets bij zich op de dagen dat ze gymmen.
G
- Gezond eten en drinken
De kinderen mogen voor in de pauzes iets te eten of te drinken meenemen. Wij vragen u dringend iets gezonds mee te geven: groente, fruit, ontbijtkoek, (meer)granenbiscuit of boterham.
De Bron gaat voor gezond.
- Gymkleding
Onze groepen 1 en 2 gymmen op school in onze speelzaal.
De groepen 3 t/m 8 gymmen in ‘Ut Sporthuus’ in Lunteren.
De groepen 3 en 4 gaan lopend naar de gymzaal en de groepen 5 t/m 8 gaan op de fiets.Voor de groepen 1 en 2 is gymkleding niet verplicht. Als uw kind dit wel heeft, wilt u dan de naam van uw kind hierin zetten? Wij vinden het wel belangrijk dat uw kind op gymschoenen gymt, deze stellen we wel verplicht. Onze voorkeur heeft schoenen zonder veters, bijvoorbeeld klittenband of bandjes.
Voor groep 3 t/m 8 stellen we gymkleding en gymschoenen wel verplicht. Wilt u hiervoor zorgen?
J
- Jarige leerling
Uw kind is jarig(geweest), van harte gefeliciteerd.
Natuurlijk mag uw kind trakteren in de klas en aan de eigen leerkracht(en).
Wij vinden gezonde traktaties erg fijn en daar gaat onze voorkeur naar uit.Uw kind gaat deze dag ook een aantal klassen rond. Dit zijn de klassen in de gang waarin uw kind les krijgt. Ook de directeur en de secretaresse mogen opgezocht worden. Uw kind krijgt een mooie verjaardagskaart mee, waarop er een wens geschreven zal worden.
M
- Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling
Meldcode
Op onze school hanteren wij de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling als wij signalen hebben of vermoedens dat een leerling slachtoffer is van kindermishandeling of huiselijk geweld. Wij hebben zorgplicht om de meldcode via een stappenplan te hanteren en uit te voeren. De meldcode bestaat in het kort uit de volgende 5 stappen:
1. Signalen in kaart brengen
2. Bespreken met de aandachtsfunctionaris Meldcode en/of anoniem advies vragen Veilig Thuis
3. Gesprek met ouders en/of leerling over de signalen
4. Afwegen of hulp gewenste situatie op gaat leveren (evt. advies vragen bij Veilig Thuis) of doorgaan naar stap 5
5. Melding doen bij Veilig Thuis
Als school kunnen wij geen anonieme melding doen. Dat wil zeggen dat wij in het uiterste geval melding zullen doen bij Veilig Thuis, maar we doen dit altijd met medeweten van ouders.
Het basismodel voor de Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling in het Primair Onderwijs is te vinden op www.meldcode.nl. Relevante en bondige achtergrondinformatie is te vinden op www.protocolkindermishandeling.nl onder “protocol”. Ook kan meer informatie over de meldcode en het afwegingskader worden gevonden op de informatiepagina van Rijksoverheid.nl, in de Toolkit
meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling.
O
- Ouderbijdrage
Bij inschrijving van leerlingen bij ons op school wordt gevraagd of u bereid bent deze vrijwillige bijdrage te voldoen.
U geeft dit op het inschrijfformulier aan. Dit geldt dan als overeenkomst tot de betaling van de ouderbijdrage.
Met deze vrijwillige ouderbijdrage kan er ten behoeve van uw kind(-eren) wat extra’s gedaan en/of gekocht worden. O.a. voor Kerst, Koningsdag, 5 december, excursies, schoolreizen, schaatsen, schoolvoetbal e.d.
Per gezin is het richtbedrag €25,00 per kind per cursusjaar. Wij willen u erop wijzen, dat deze ouderbijdrage geheel vrijwillig is. U bent dus nergens toe verplicht.
P
- Pleinwacht
Een kwartier voor schooltijd én in de pauzes is er pleinwacht.
Ook na schooltijd wordt er toezicht gehouden op het plein. Kinderen worden niet eerder dan een kwartier voor de schooltijden op het schoolplein verwacht.
S
- Schooltijden.
Maandag: van 8.30-14.30 uur
Dinsdag: van 8.30-14.30 uur
Woensdag: van 8.30-12.30 uur
Donderdag: van 8.30-14.30 uur
Vrijdag: van 8.30-14.30 uurGroepen 1 t/m 4 zijn op vrijdag om 12.30 uur vrij.
- Schoolgids
In de schoolgids treft u alle informatie aan met betrekking tot onze school.
U kunt de schoolgids downloaden hieronder downloaden.
- Schoolondersteuningsprofiel
- Sponsorbeleid
We voeren een terughoudend sponsorbeleid. Alleen als de inkomsten ten goede komen aan de school is sponsoring mogelijk. Sponsoring helpt wensen sneller te verwezenlijken en heeft vaak een gunstig pr-effect. Vraag de sponsorvoorwaarden aan de directie.
Z
- Zendingsgeld
De kinderen nemen iedere maandagmorgen het zendingsgeld mee naar school. We sparen per periode (vakanties) voor een bepaald doel. Ook sparen we voor onze vier sponsorkinderen via Woord en Daad en Compassion.